Muffiny s nugátovým krémem a lentilkami
Suroviny
- 200 g Smetana
 - 220 g Mouka polohrubá
 - 220 g Čokoláda mléčná
 - 80 g Lentilky
 - 150 g Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Jedlá soda
 - 1 ks Vanilkový lusk
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 1 polévková lžíce Kypřící prášek do pečiva
 - 4 polévková lžíce Nutella
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 989 kcal
 - Sacharidy 140 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 176 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 123 g
 - Cholesterol 196.7 mg
 - Draslík 323 mg
 - Vláknina 10364 mg
 - Vitamín A 10364 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Formu na 12 ks muffiny vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Vanilkový lusk rozkrojíme ostrým nožem, tupou stranou nože dužinu vyškrábeme do misky. Žloutky s cukrem a vanilkou utřeme do pěny. Smetanu vyšleháme na téměř tuhou šlehačku, postupně k ní přidáváme žloutkovou pěnu a vyšleháme do tuha. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Ke šlehačce přimícháme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a jedlou sodou. Bílky zlehka zapracujeme do těsta, které rozdělíme na 3 díly. Do jednoho dílu přimícháme nugátový krém s oříšky. Formičky naplníme Střídavě světlým, tmavým a nakonec světlám těstem.
 - 
                                2
Formu s muffinami vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme přibližně 20-25 minut dozlatova. Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, opatrně je vyjmeme z formy a vložíme je do papírových košíčků.
 - 
                                3
Ve vodní lázni si rozehřejeme mléčnou čokoládu, kterou jsme si rozlámali na malé kousky. Roztopenou čokoládu pomocí lžičky naneseme na muffiny a ozdobíme lentilkami. Když čokoláda ztuhne, muffiny dáme na mísu a servírujeme.