Drcené hovězí plátky
Suroviny
- 240 g Sýr Gouda 45%
 - 400 g Cibule červená
 - 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule bílá
 - 2 ks Bobkový list
 - 24 ks Žemle tuková
 - 2 kg Vepřová pečeně
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 160 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 71.4 mg
 - Draslík 248.9 mg
 - Vláknina 931.7 mg
 - Vitamín A 931.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso osolíme a opepříme a zprudka osmažíme ze všech stran na olivovém oleji. Dáme stranou.
 - 
                                2
Ve výpeku na mírném plameni smažíme bílou cibuli, nakrájenou na plátky. Osolíme a opepříme ji. Přidáme bobkové listy a zalijeme pivem. Vrátíme maso, pivo přelijeme přes něj, přiklopíme a dusíme 5 hodiny doměkka. V případě potřeby podléváme.
 - 
                                3
Mezitím si připravíme karamelizovanou červenou cibuli – nakrájíme ji na půlkolečka na mírném plameni ji opékáme spolu s cukrem. Trvá to tak 20 minut, než je pěkně zkaramelizovaná. Pokud se přichytávám, podlijte vždy trochou vody.
 - 
                                4
Hotové maso vyjmeme (šťávu uchováme) a natrháme ho vidličkou na kousky. Veškerý tuk vyhodíme. Je-li třeba, osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Šťávu zasypeme moukou a ještě 10 minut povaříme. Odstavíme a přidáme natrhané maso.
 - 
                                6
Promícháme.
 - 
                                7
Maso podáváme v houskách spolu se zkaramelizovanou cibulí.