Okurky po polsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 144 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 254.3 mg
 - Draslík 337.1 mg
 - Vláknina 2699.8 mg
 - Vitamín A 2699.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané okurky zbavíme jader, nakrájíme je na malé kostičky a v osolené vodě povaříme asi 6 minut.
 - 
                                2
Vodu ocedíme, okurky vložíme na pánev na polovinu másla a osmahneme. Přendáme je na mísu a posypeme natvrdo vařenými, nasekanými vejci a opepříme.
 - 
                                3
Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přidáme nastrouhanou střídku z veky a osmažíme dorůžova. Střídkou posypeme směs na míse.
 - 
                                4
Nakonec hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.