Těstoviny s hovězí roštěnou
Suroviny
- 150 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 50 g Těstoviny čtyřvaječné
 - 120 g Žampiony čerstvé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Pórek
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 5 polévková lžíce Víno bílé
 - 2 polévková lžíce Sherry brandy
 - 0.17 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 485 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 42.8 mg
 - Draslík 754.1 mg
 - Vláknina 7579.5 mg
 - Vitamín A 7579.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.3 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na nudličky. Sójovou omáčku smícháme se sherry, přelijeme přes maso, promícháme a necháme 15 minut odležet.
 - 
                                2
Omytý pórek rozkrájíme na kousky, očištěné houby krájíme na plátky. Těstoviny uvaříme podle návodu, slijeme a necháme okapat.
 - 
                                3
V pánvi na rozpáleném oleji opečeme za stálého míchání připravené maso. Vyjmeme je a necháme na teplém místě.
 - 
                                4
Do výpeku vložíme houby s pórkem a smažíme je asi 5 minut. Podlijeme vínem, vrátíme zpět maso, směs podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Nakonec maso promícháme s uvařenými těstovinami a pokrm ozdobíme pažitkou.