Banderilla
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 24852 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 47.5 mg
 - Draslík 740.9 mg
 - Vláknina 60546 mg
 - Vitamín A 60546 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 74.4 mg
 - Vitamín E 11 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé maso z tuňáka nakrájíme na 24 stejných kostek.
 - 
                                2
Citrónovou kůru pokrájíme na velmi tenké proužky.
 - 
                                3
Smícháme tuňáka s citrónovou kůrou, šťávou a olejem. Špejle namočíme na hodinu do studené vody, aby při pečení nezčernaly. Střídavě napichujeme tři kostky tuňáka, dvě kapary a jednu zelenou olivu. Hotové špízy rozložíme vedle sebe do nekovové pečící nádoby a zalijeme marinádou z tuňáka.
 - 
                                4
Pečeme v rozpálené troubě při režimu grilování asi 4 minuty z každé strany, často obracíme. Podáváme teplé s pečivem, případně studené jako jednohubky.