Rajská omáčka pizzaiola
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
 - 800 g Rajčata
 - 100 ml Víno červené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Rozmarýn sušený
 - 0.25 kávová lžička Tabasco
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Petržel - nať
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 špetka Nové koření mleté
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 156 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 226 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 659.3 mg
 - Vláknina 7621.8 mg
 - Vitamín A 7621.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.8 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli, česnek a celer oloupeme, posekáme na jemno.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli, česnek a celery. Přidáme rajčata z konzervy, protlak, cukr a necháme krátce povařit. Přilijeme víno, vhodíme bobkový list.
 - 
                                3
Osolíme, opepříme, přidáme papriku, nové koření a rozmarýn. Petrželku omyjeme, osušíme, nasekáme a přidáme do omáčky. Vmícháme několik kapek tabasca a necháme 20 minut vařit.
 - 
                                4
Nazávěr rozmixujeme ručním mixérem a dochutíme kořením.
 - 
                                5
Můžeme podávát teplé i studené.