Horký krevetový koktejl
Suroviny
- 230 g Sýr Lučina - termizovaný
 - 150 g Krevety tygří - loupané
 - 1 kávová lžička Křen
 - 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 0.5 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Mandle
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 73 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 36.3 mg
 - Draslík 54.1 mg
 - Vláknina 1514.2 mg
 - Vitamín A 1514.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mandlové lupínky a opékáme asi 3 minuty do zlatohněda. Vyjmeme děrovanou lžící.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, nakrájíme a vložíme do pánve po mandlích, po 3 minutách přidáme vařené krevety nebo kraby a dusíme 8 minut, až roztají a tekutina se odpaří.
 - 
                                3
Přidáme tvarohový sýr nebo tvaroh, citrónovou šťávu, strouhaný křen, worcester a vše zahřejeme.
 - 
                                4
Horký koktejl osolíme a opepříme, přendáme do misek, posypeme mandlemi a podáváme.