Platýs s kaparovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Platýz - filety
 - 100 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 8 plátek Citrony
 - 1 polévková lžíce Kapary sterilované
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 351 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 78 mg
 - Draslík 559.6 mg
 - Vláknina 713.3 mg
 - Vitamín A 713.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme mouku, sůl a pepř, v této směsi filé obalíme.
 - 
                                2
V pekáči při nízké teplotě rozpustíme polovinu oleje a máslo. Do horkého tuku vkládáme postupně všechny filety a smažíme z každé strany, do zlatohněda. Hotové uchováme v teple.
 - 
                                3
Vodu, citrónovou šťávu a worcester nalijeme do výpeku a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a vaříme 2 minuty, až omáčka trochu zhoustne. Přidáme okapané kapary.
 - 
                                4
Hotovou omáčku rozdělíme na porce ryby, ozdobíme řezy citrónu a ihned podáváme.