Hřebenatky na roketě
Suroviny
- 200 g Roketa
 - 400 g Mušle slávky
 - 1 ks Šalotka
 - 2 ks Salát ledový
 - 12 ks Rajčata
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 - 0.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 403 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 29.2 mg
 - Draslík 1412 mg
 - Vláknina 10399.8 mg
 - Vitamín A 10399.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59.9 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme olej, ocet, pepř a sůl. Šalotku nasekáme najemno a přidáme do zálivky. Roketu nebo listový salát omyjeme a listy natrháme na menší kousky. Cherry rajčata omyjeme, rozpůlíme, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme podzemnicový olej a máslo. Hřebenatky opékáme asi 3 minuty z každé strany. Osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Roketový salát rozdělíme na čtyři talíře a zalijeme zálivkou. Navrch dáme opečené mušle a ozdobíme rajčaty. Ihned podáváme.