Špagety s kuřetem a zelenou omáčkou
Suroviny
- 250 g Kuřecí prsa
 - 40 g Sýr Parmezán
 - 400 g Těstoviny konzumní
 - 100 ml Mléko polotučné
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 ks Bazalka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 l Voda pitná
 - 0.25 l Vývar drůbeží
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 527 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 264.6 mg
 - Vláknina 371.8 mg
 - Vitamín A 371.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa bez kůže nakrájíme na nudličky. Ve velké pánvi rozpustíme máslo a maso na něm 7 minut opékáme, až lehce zhnědne. Pak maso vyjmeme, osolíme a necháme stranou v teple. Do pánve přidáme nadrobno nasekaný česnek a několik vteřin opékáme. Přidáme pepř, trochu mouky a chvíli podusíme, ale tak aby česnek ani mouka nezhnědly. Pak hrnec odstavíme.
 - 
                                2
Těstoviny uvaříme dle návodu doměkka. Během vaření vmícháme metlou do mouky s česnekem vývar, potom mléko a vše povaříme asi 2-3 minuty, až vznikne omáčka.
 - 
                                3
Omáčku nalijeme do mixéru, přidáme k ní svazky nasekané bazalky a petrželky. Omáčku mixujeme, dokud nedostane zelenou barvu.
 - 
                                4
Hotové těstoviny slijeme, necháme okapat a upravíme na mísu nebo talíře, přidáme omáčku, maso a posypeme nastrouhaným parmazánem. Vše dobře promícháme. Ozdobíme lístky bazalky a ihned podáváme.