Pohankové nudle s omáčkou tofu
Suroviny
- 400 g Rajčata
 - 150 g Sýr sójový - Tofu
 - 400 g Těstoviny konzumní
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Tymián čerstvý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 l Voda pitná
 - 0.25 l Vývar zeleninový
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 611 kcal
 - Sacharidy 93 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 534 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 28.6 mg
 - Draslík 515.5 mg
 - Vláknina 13342.2 mg
 - Vitamín A 13342.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve slané vodě s trochou oleje uvaříme těstoviny doměkka.
 - 
                                2
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme najemno a česnek prolisujeme. Rajčata v konzervě pokrájíme. Zbylý olej rozpálíme v hrnci a podusíme na něm 2 minuty cibuli. Přidáme česnek, rajčata i se šťávou a vše 5 minut povaříme.
 - 
                                3
Tofu trochu rozmačkáme a přidáme ho od hrnce, zalijeme vývarem a vaříme asi 5 minut. Omáčku zjemníme smetanou a dochutíme pepřem.
 - 
                                4
Slité a dobře okapané těstoviny dáme na talíře, přelijeme je omáčkou a ozdobíme lístky tymiánu. Ihned podáváme.