Tridentská pohanková polenta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 4395 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 119.1 mg
 - Draslík 623.5 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vodu přivedeme k varu a pomalu přisypáváme pohankovou mouku. Mírně osolíme a vaříme 10 minut, za stálého míchání a při mírné teplotě.
 - 
                                2
Sardelky nasekáme, máslo rozpustíme a necháme zhnědnout. Potom do kaše vmícháme sardelky a polovinu sýra a másla.
 - 
                                3
Nákypovou formu vymažeme, naplníme ji kaší, posypeme strouhaným parmazánem a pokropíme zbylým máslem.
 - 
                                4
Pečeme v mikrovlnné troubě 10 minut při horním i dolním ohřevu na 230 °C při 360 W. Na poslední dvě minuty zapneme gril.
 - 
                                5
Servírujeme přímo ve formě.