Mušle s fazolkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 356 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 85 mg
 - Draslík 1194.3 mg
 - Vláknina 6140 mg
 - Vitamín A 6140 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 74.4 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazolky očistíme, odřízneme z nich stopky, omyjeme je a necháme 4-5 minut vařit v patřičném množství osolené vody. Scedíme je, necháme vychladnout, pokrájíme a dáme stranou. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme.
 - 
                                2
Stroužek česneku lehce podrtíme. Petrželku a bazalku nasekáme.
 - 
                                3
Omyjeme mušle, dáme je do hrnce, přidáme trochu nasekané petrželky, přilijeme bílé víno, lžíci olivového oleje a při střední
 - 
                                4
teplotě je pod pokličkou chvíli povaříme, aby se otevřely. Občas přitom hrncem zatřeseme. Nakonec je scedíme a dáme do mísy. Vylou-
 - 
                                5
peme ze skořápek, prázdné skořápky a mušle, které se při vaření neotevřely, vyhodíme.
 - 
                                6
Do pánve nalijeme zbytek oleje, přidáme papričku a stroužek česneku, lehce osmažíme, vyjmeme a vyhodíme. Do oleje dáme pokrájená rajčata, osolíme je, opepříme a při vyšší teplotě za občasného zamíchání 5-6 minut podusíme.
 - 
                                7
Přidáme do pánve fazolky, které jsme si předtím odložili stranou, a 2-3 minuty dusíme. Potom přidáme mušle a jakmile se prohřejí, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.