Garnáti s estragonem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 649 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 206 mg
 - Draslík 1300 mg
 - Vláknina 24808.2 mg
 - Vitamín A 24808.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 61 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli najemno pokrájíme. Pórek pokrájíme na kolečka. Cibuli a pórek dáme do hrnce, přidáme petrželku, tymián a bobkový list. Všechno zalijeme 1 litrem vody a vínem, přidáme zrníčka pepře a trochu soli. Směs uvedeme do varu a vše asi 15 minut povaříme.
 - 
                                2
Garnátů očistíme a rovněž přidáme do hrnce. Necháme je 6-7 minut vařit pod pokličkou, pak sporák vypneme a necháme je v tekutině vychladnout.
 - 
                                3
Zatím si uděláme zálivku. Do misky dáme sůl, pepř, hořčici a bílý vinný ocet, vše promícheme, a přiléváme pomalu olej a šleháme, dokud nevymícháte hladkou zálivku. Na závěr přidáme nasekanou petrželku a estragon.
 - 
                                4
Garnáty scedíme, rozložíme je stejnoměrně na servírovací mísu a podáváme s připravenou zálivkou.