Taglierini s mořským jazykem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 604 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 24 mg
 - Draslík 292.4 mg
 - Vláknina 4625 mg
 - Vitamín A 4625 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybí plátky omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupeme šalotku, omyjeme ji a jemně nasekáme. Opereme pažitku a nasekáme ji na kousky.
 - 
                                2
Do pánve nalijeme olej a osmažíme na něm nasekanou šalotku tak, aby nestačila zhnědnout. Přidáme pokrájené rybí maso, za častého míchání je chvíli smažíme. Přilijeme bílé víno, necháme je prudce vyvařit. Přidáme špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, na kousky nasekanou pažitku a vše dobře promícháme.
 - 
                                3
Mezitím uvedeme ve velkém hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. Ve chvíli, kdy budou al dente, je scedíme, promícháme s omáčkou a ihned podáváme.