Chobotničky s těstovinami a fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 1720 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 280 mg
 - Draslík 1004.9 mg
 - Vláknina 12687.5 mg
 - Vitamín A 12687.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.7 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bylinky rozmixujeme v mixéru s olejem, necháme hodinu odpočívat. Na vál prosijeme mouku, uprostřed uděláme jamku, vyklepneme do ní vajíčka, přidáme olej a špetku soli. Vypracujeme hladké a pružné těsto, necháme ho pod utěrkou na chladném místě alespoň hodinu odpočinout.
 - 
                                2
Vykuchané a omyté chobotničky vaříme půl hodiny v mírně osolené a opepřené vodě, pak sporák vypneme a v tekutině, ve které se vařily, je necháme vychladnout.
 - 
                                3
V míse smícháme fazole s vypeckovanými olivami a spařenými, oloupanými, semínek zbavenými a na kostky pokrájenými rajčaty. Přidáme olej ochucený bylinkami, nakonec směs osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Odpočaté těsto rozválíme válečkem na tenký plát a ten pokrájíme na pruhy.
 - 
                                5
V dostatečném množství osolené vody je uvaříme al dente, promícháme s omáčkou. Směs rozdělíme na předehřáté talíře, navrch rozdělíme chobotničky, vše ozdobíme natrhanou petrželkou a hotový pokrm podáváme horký.