Špagety s petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 520 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 9 mg
 - Draslík 472.2 mg
 - Vláknina 8362.5 mg
 - Vitamín A 8362.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ančovičky dobře propláchneme pod studenou tekoucí vodou, vyjmeme jim páteř, odtrhneme hlavičku a pokrájíme je na kousky. Petrželku nasekáme.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, dáme na něj pokrájené ančovičky, pánev stáhneme ze sporáku a ančovičky rozmělníme vidličkou.
 - 
                                3
V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit špagety. Scedíme je ve chvíli, kdy budou al dente.
 - 
                                4
Vysypeme špagety do pánve s ančovičkami, přidáme nasekanou petrželku, přilijeme půl naběračky vody, ve které se vařily těstoviny, a za neustálého míchání dvěma vidličkami všechno 2 minuty povaříme. Přisypeme špetku čerstvě mletého pepře a hotový pokrm horký podáváme.