Těstoviny s plody moře a avokádem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 631 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 796 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 78 g
 - Cholesterol 104.7 mg
 - Draslík 418.6 mg
 - Vláknina 8752.5 mg
 - Vitamín A 8752.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme ocásky garnátů. Čepelí nože otevřeme hřebenatky, vyřízneme bílou i oranžovou část, rychle je opláchneme, bílé části překrojíme na poloviny.
 - 
                                2
Očistíme cibulky a na jemno nasekáme. Opereme pažitku a pokrájíme. Oloupeme a vypeckujeme avokádo, dužinu pokrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou.
 - 
                                3
Do pánve dáme máslo a lžíci oleje, na této směsi osmažíme nasekané cibulky tak, aby nám nezhnědly. Přidáme kostičky avokáda, krátce je osmažíme. Do nepřilnavé pánve nalijeme 2 lžíce oleje a 1 minutu na něm smažíme hřebenatky tak, aby byly po obou stranách mírně dozlatova. Osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem.
 - 
                                4
Do jiné pánve nalijeme zbývající olej, rozehřejeme ho a za občasného zamíchání na něm 2-3 minuty smažíme ocásky garnátů. Osmažené ocásky a pokrájené hřebenatky přidáme do směsi avokáda a cibulek, vše posypeme pokrájenou pažitkou.
 - 
                                5
V hrnci uvaříme těstoviny. Scedíme je a smícháme s připravenou omáčkou. Přidáme 2-3 lžíce vody, ve které se vařily, a všechno promícháme. Podáváme horké.