Pstruh s garnáty
Suroviny
- 250 g Cuketa
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 400 g Pstruh
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 10 g Petržel - nať
 - 300 g Garnát obecný
 - 80 g Paprika žlutá
 - 80 g Paprika červená
 - 60 g Cibule červená
 - 50 ml Olej olivový
 - 20 ml Pomerančová šťáva
 - 1 ks Chilli paprička
 - 3 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 1005 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 218.5 mg
 - Draslík 810 mg
 - Vláknina 4355 mg
 - Vitamín A 4355 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 85.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci s mírně osolenou vodou vaříme 3 minuty garnáty, pak je vyjmeme děrovanou lžící, utrhneme jim hlavu, vyloupeme je a odstraníme z nich černé střívko. Z pstružích plátků odřízněte kůži, pokrájíme je na kousky, osolíme a opepříme. Cukety omyjeme a nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. Nasekáme cibuli a jemně nasekáme petrželku.
 - 
                                2
Oloupeme stroužky česneku a mírně je osmažíme společně s nasekanou cibulí v pánvi na 2 lžících oleje. Přidáme nakrájené papriky a dusíme je 5-6 minut,osolíme je a opepříme, vyhodíme česnek a stáhneme pánev z ohně.
 - 
                                3
Na zbývajícím oleji smažíme v jiné pánvi za častého míchání 5-6 minut pokrájené cukety, osolíme je, opepříme a stáhneme pánev z ohně, dokud jsou cukety ještě al dente. Dáme veškerou zeleninu z obou pánví v jedné vrstvě do zapékací nádoby, posypeme vše petrželkou, zalijeme pomerančovou šťávou, poklademe vločkami másla, navrch dáme pokrájené rybí maso, nádobu zakryjeme pokličkou a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 7-8 minut. Minutu před koncem pečení přidáme do nádoby ocásky garnátů. Hotový pokrm horký podáváme.