Fondue z čekanky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 210 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 61 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 24 mg
 - Draslík 280.4 mg
 - Vláknina 7889.8 mg
 - Vitamín A 7889.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čekanku očistíme od svrchních a poškozených listů. Pokrájíme nadrobno, omyjeme a necháme dobře okapat. Poté čekanku podusíme společně se zbytkem surovin na pánvi. Za stálého míchání povaříme 5 minut.
 - 
                                2
Podáváme ihned, takto upravená čekanka je vhodná jako příloha k rybímu filé či dušenému bílému masu.