Omáčka Beurre blanc
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 84 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 52.5 mg
 - Draslík 690.8 mg
 - Vláknina 21389.5 mg
 - Vitamín A 21389.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 60.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrůlku přivedeme k varu bílé víno spolu s oloupanou, nasekanou šalotkou, petrželkou, celým pepřem a bobkovým listem. Zvolna povaříme asi 5 minut a odstavíme z plotny.
 - 
                                2
Odvar procedíme přes jemný cedník do ohnivzdorné misky. Položíme ji nad kastrol s mírně vroucí vodou tak, aby se dno misky nedotýkalo hladiny. Za stálého šlehání vmícháme studené máslo nakrájené na kostky. Když omáčka získá krémovou konzistenci, osolíme ji a opepříme.
 - 
                                3
Podáváme k pečeným a smaženým rybám nebo k zelenině povařené v páře.