Kalamáry s nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 131 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 558.6 mg
 - Draslík 669.5 mg
 - Vláknina 2212.5 mg
 - Vitamín A 2212.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.8 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kalamárům odřízneme hlavu, vnitřek vyjmeme a vyčistíme.
 - 
                                2
1/3 rajčat, polovinu cibule, 250 g kalamárů a česnek nakrájíme na drobné kousky, smícháme dohromady, přidáme strouhanku a žloutek.
 - 
                                3
Nádivkou naplníme zbylé kalamáry, otvor sešijeme.
 - 
                                4
Orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme zbylá pokrájená rajčata a cibuli, podlijeme vínem. Dusíme 20 minut.
 - 
                                5
Servírujeme přelité šťávou z restování a dušenými rajčaty.