Pečená makrela s brambory a pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 146 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 22.8 mg
 - Draslík 1050 mg
 - Vláknina 10380.8 mg
 - Vitamín A 10380.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.3 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předehřejeme troubu na 200 stupňů, vedle na středním plameni rozehřejeme v kastrolu olej a jednu lžíci másla. Přidáme opraný, na tenké podélné proužky nakrájený pórek (bílá část), oloupané a nadrobno nakrájené šalotky. Zvolna smažíme asi 10 minut, až vše změkne, poté přidáme scezené, omyté, na kostičky rozkrájené oloupané brambory, svazek bylinek bouquet garni a kari koření. Zalijeme vodou tak, aby byla zelenina ponořená. Povaříme, přikryjeme poklicí a dusíme asi 12 minut, dokud brambory nejsou mekké.
 - 
                                2
Připravíme zapékací mísu a přelijeme do ní uvařenou směs. Navrch položíme posolené, opepřené rybí fielty s hrudkami másla (cca 1 polévkovou lžíci). Vložíme do trouby, dokud není marela řádně propečená - asi na 15 minut.
 - 
                                3
Servírujeme v zapékací míse.