Omáčka z bílého vína a kopru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 62 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 49 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 12.3 mg
 - Vláknina 76.8 mg
 - Vitamín A 76.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nalijeme suché bílé víno a zprudka vaříme, až zbudou asi 3 polévkové lžíce.
 - 
                                2
Přidáme smetanu a mírně vaříme, až omáčka zůstává na vařečce. Přidáme 1 lžičku nasekaného čerstvého kopru, sůl, pepř.
 - 
                                3
Nalijeme do misky a ozdobíme koprem.