Avokádový tartar s grilovanými krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 454 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 52.5 mg
 - Draslík 1589.3 mg
 - Vláknina 43175 mg
 - Vitamín A 43175 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.2 mg
 - Vitamín E 6.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na malinké kousky. Vložíme do misky, zakapeme limetkovou šťávou proti zhnědnutí a smícháme se sezamovými semínky. Osolíme, opepříme podle chuti, zakapeme balsamikovým octem.
 - 
                                2
Krevety namočíme do sezamového oleje a ogrilujeme 10 minut za průběžného otáčení, hotové osolíme, opepříme a posypeme nasekaným koprem.
 - 
                                3
Malou kulatou formu (nebo možno použít i misku) vytřeme zbylým sezamovým olejem a naplníme avokádovou směsí a upěchujeme. Vyklopíme na střed talíře a poklademe grilovanými krevetami. Každou porci ozdobíme měsíčkem limetky.