Gratinované hrušky s datlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1790 kcal
 - Sacharidy 379 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 14 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 371.1 mg
 - Draslík 152.1 mg
 - Vláknina 67059 mg
 - Vitamín A 67059 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si 4 zapékací mističky a vyhřejeme troubu na 200°C. Mističky vymažeme máslem a poklademe do nich oloupané, odjádřené a na plátky nakrájené hrušky a datle nakrájené na nudličky.
 - 
                                2
Vedle v míse opatrně rozšleháme šlehačem žloutky, wasabi a créme fraiche (kysaná smetana).
 - 
                                3
Krém nalijeme na ovocnou směs v zapékacích mističkách a vložíme do trouby na 8 minut, či pod gril na 4 minuty.
 - 
                                4
Servírujeme teplé po mírném zchladnutí, abychom se nespálili o mističky.