Hovězí kostky na kari
Suroviny
- 1000 g Hovězí maso zadní
 - 250 ml Hovězí vývar základní
 - 2 kávová lžička Omáčka sójová
 - 2 kávová lžička Kari koření
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
 - 0.5 kávová lžička Kari pasta
 - 0.5 kávová lžička Kmín mletý
 - 2 ks Cibule
 - 3 ks Kardamom
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Víno bílé
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Chutney mangové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 248 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 96.7 mg
 - Draslík 320.5 mg
 - Vláknina 12764.8 mg
 - Vitamín A 12764.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Libové zadní hovězí maso zbavíme viditelného tuku a nakrájíme ho na kostky o hraně 2 cm. Dále nadrobno pokrájíme oloupanou cibuli, nastrouháme čerstvý zázvor, prolisujeme česnek a umeleme kmín.
 - 
                                2
Do velké pánve vložíme nakrájené maso, přidáme cibuli, mletý i nastrouhaný čerstvý zázvor, česnek, kmín, koření kari, kardamom a kukurmu, dále sójovou omáčku, kari pastu a mangové chutney, přilijeme suché bílé víno a hovězí vývar. Směs promícháme, uvedeme do varu a přikryté dusíme na mírném ohni 1,5 hodiny, až maso změkne. Potom sundáme pokličku, vaříme ještě 15 minut a vmícháme kukuřičnou mouku rozmíchanou ve vodě a dále povaříme. Když kari zhoustne, ihned ho rozdělíme na talíře a horké servírujeme.