Květák po římsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 171 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 235 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 22.5 mg
 - Draslík 578.8 mg
 - Vláknina 7035 mg
 - Vitamín A 7035 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Květák rozebraný na růžičky omyjeme, vložíme do kastrolu, podlijeme trochou vody a osolíme. Přidáme na plátky nakrájený česnek a dusíme.
 - 
                                2
Když je květák měkky a voda vydušená, přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata a necháme přejít varem.
 - 
                                3
Hotový pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a sekanou petrželkou.