Sekaný telecí řízek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 326 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 222 mg
 - Draslík 349.9 mg
 - Vláknina 315 mg
 - Vitamín A 315 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso a žemli zvlhčenou mlékem umeleme. Přidáme vejce, sůl a dobře promícháme.
 - 
                                2
Ze hmoty tvoříme oválné řízky, lehce je obalíme v mouce a zprudka nasucho opečeme. Mírně podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou.
 - 
                                3
Nakonec přidáme kousek másla.