Řapíkatý celer v omáčce vinaigrette se sherry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 340 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 3 ks Řeřicha
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Hořčice Dijonská
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 5 polévková lžíce Olej sójový
  • 2 polévková lžíce Ocet Sherry
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 147 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 406.5 mg
  • Vláknina 5372.4 mg
  • Vitamín A 5372.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svazek celeru očistíme a nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky. Řeřichu opereme a osušíme, salát rozebereme. Šalotku oloupeme a nasekáme na drobno.

  • 2

    Ocet promícháme se solí, pepřem, hořčicí, šalotkou a olejem.

  • 3

    Kukuřici v konzervě necháme okapat, poté ji promícháme s celerem a upravíme s řeřichou a listovým salátem. Přelijeme zálivkou vinaigrette a podáváme.

Komentáře k receptu