Chobotničky s těstovinami a fazolemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Chobotnice
  • 200 g Fazole červené sterilované
  • 40 g Olivy černé
  • 50 g Petržel - nať
  • 50 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Sůl
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Olej olivový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 780 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1720 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 280 mg
  • Draslík 1004.9 mg
  • Vláknina 12687.5 mg
  • Vitamín A 12687.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.7 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bylinky rozmixujeme v mixéru s olejem, necháme hodinu odpočívat. Na vál prosijeme mouku, uprostřed uděláme jamku, vyklepneme do ní vajíčka, přidáme olej a špetku soli. Vypracujeme hladké a pružné těsto, necháme ho pod utěrkou na chladném místě alespoň hodinu odpočinout.

  • 2

    Vykuchané a omyté chobotničky vaříme půl hodiny v mírně osolené a opepřené vodě, pak sporák vypneme a v tekutině, ve které se vařily, je necháme vychladnout.

  • 3

    V míse smícháme fazole s vypeckovanými olivami a spařenými, oloupanými, semínek zbavenými a na kostky pokrájenými rajčaty. Přidáme olej ochucený bylinkami, nakonec směs osolíme a opepříme.

  • 4

    Odpočaté těsto rozválíme válečkem na tenký plát a ten pokrájíme na pruhy.

  • 5

    V dostatečném množství osolené vody je uvaříme al dente, promícháme s omáčkou. Směs rozdělíme na předehřáté talíře, navrch rozdělíme chobotničky, vše ozdobíme natrhanou petrželkou a hotový pokrm podáváme horký.

Komentáře k receptu