Chobotnice s paprikou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 150 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 50 g Paprika červená
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Chobotnice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1067 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 1114.5 mg
  • Vláknina 3490 mg
  • Vitamín A 3490 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 53.3 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chapadlo omyjeme a vaříme ho na středním plameni asi 1 hodinu v osolené vodě. Scedíme ho, stáhneme kůži a pokrájíme ho na kousky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek, dáme je okapat do cedníku a pak je hrubě nasekáme. Z papriky vykrojíme jádřinec, odstraníme vnitřní bílou dužinu a pokrájíme na kousky.

  • 2

    Oloupeme cibuli a stroužek česneku, omyjeme je a nasekáme. Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme.

  • 3

    Do pánve dáme olej a osmažíme na něm nasekaný česnek, nasekanou cibuli a část nasekané petrželky, aniž bychom nechali česnek a cibuli zbarvit. Přidáme pokrájenou papriku, dusíme ji za občasného zamíchání na mírném plameni 5-6 minut.

  • 4

    Přidáme nasekaná rajčata, špetku soli a pepře, dusíme omáčku asi 5 minut, přidáme pokrájené chapadlo a dusíme vše za občasného zamíchání dalších 30 minut. Hotový pokrm posypeme zbytkem nasekané petrželky a horký podáváme.

Komentáře k receptu