Mořský ďas z Istrie

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 800 g Mořský ďas
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 20 g Protlak rajčatový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 50 ml Martell cognac
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Vývar rybí
  • 100 ml Olej olivový
  • 5 ks Hřebíček
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 473 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 604 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 895.1 mg
  • Vláknina 2165 mg
  • Vitamín A 2165 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pokrájíme rybí plátky na větší kusy, omyjeme je a osušíme utěrkou. Oloupeme cibulí a stroužek česneku a jemně nasekáme. V pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje, obalíme kusy ryb v mouce, přebytečnou mouku z nich setřeseme a smažíme je po obou stranách 4-5 minut. Osolíme je a opepříme, přelijeme koňakem, zahřejeme ho a zapálíme. Kusy ryb vyjmeme z pánve a udržujeme teplé mezi 2 talíři.

  • 2

    Ve stejné pánvi osmažíme na zbývajícím oleji nasekaný česnek a nasekanou cibuli, aniž bychom je nechali zbarvit. Přilijeme bílé víno a necháme ho vyvařit. Přidáme rajčatový protlak rozmíchaný v částečně ohřátém rybím vývaru, citronovou šťávu, hřebíčky, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a na středním plameni vše dusíme asi 15 minut.

  • 3

    Přidáme do omáčky kusy rybího masa, trochu je prohřejeme, potom je přemístíme na servírovací mísu a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu