Kořeněné broskve v pálence
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 27.5 mg
 - Draslík 394.6 mg
 - Vláknina 16564.2 mg
 - Vitamín A 16564.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.9 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci přivedeme k prudkému varu asi 10 cm (na výšku) vody. V menším hrnci povaříme ve vodě cukr, skořici, hřebíček a muškátový oříšek.
 - 
                                2
Broskve vložíme asi na 2 minuty do vařící vody, necháme je okapat a zchladíme studenou vodou. Poté je oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme pecky.
 - 
                                3
Půlky broskví vložíme do cukrového sirupu a vaříme cca 3 minuty, až trochu změknou. Hrnce odstavíme z ohně, přilijeme pálenku, broskve necháme trochu vychladnout.
 - 
                                4
Ještě teplé broskve vložíme do dezertních misek a přelijeme cukrovou směsí. Každou porci ozdobíme kopečkem čerstvě ušlehané smetany a ihned podáváme.
 - 
                                5