Žemlové těsto na ovocné knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 234 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 172.5 mg
 - Draslík 38.9 mg
 - Vláknina 1500 mg
 - Vitamín A 1500 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 45.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ze žemlí odkrojíme kůrku, nakrájíme je a namočíme do mléka. Poté prolisujeme, přidáme ostatní přísady, vytvoříme přiměřeně husté těsto. Na válu, posypaném lehce moukou, vytvoříme váleček, nakrájíme na dílky, naplníme ovocem, sbalíme a uvaříme v osolené vodě 8 minut.
 - 
                                2
Knedlíky podáváme sypané nastrouhaným tvarohem a pokapané rozehřátým máslem.