Pan dulce
Suroviny
- 75 g Cukr krupice
 - 115 g Cukr krupice
 - 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 115 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 120 ml Mléko plnotučné
 - 2 kávová lžička Droždí sušené
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 29 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 129.6 mg
 - Draslík 35.7 mg
 - Vláknina 3413.4 mg
 - Vitamín A 3413.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 77.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vlažné mléko smícháme se sušeným droždím a necháme na teplém místě vzejít. Do mísy dáme mouku, cukr, změklé máslo, prošlehaná vejce a zpracujeme na lepkavé těsto.
 - 
                                2
Přendáme na pomoučněný vál a rukama zpracujeme, až je těsto zcela pokryto tenkou vrstvou mouky. Zakryjeme fólii a necháme 20 minut odpočinout.
 - 
                                3
Mezitím si připravíme sypání. Máslo a cukr utřeme do pěny, vmícháme žloutek, skořici a mouku. Směs musí být trochu drobivá.
 - 
                                4
Těsto rozdělíme na 12 stejných kousků a vytvarujeme bochánky. Přendáme na vymazaný plech, dál od sebe. Posypeme sypáním, které lehce přitlačíme na bochánky.
 - 
                                5
Necháme 30 minut kynout na teplém místě. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Před podáváním necháme trochu vystydnout.