Salát z marinovaných jablek a hrušek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 23 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 41.3 mg
 - Draslík 522.7 mg
 - Vláknina 23725.3 mg
 - Vitamín A 23725.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nalijeme dva šálky silného espressa, přidáme dřeň z vanilkového lusku, koření a necháme přejít varem. Odstavíme, necháme vychladnout a dáme na noc do chladu.
 - 
                                2
Jablka a hrušky oloupeme, vyjmeme jadřince a nakrájíme na měsíčky. Dáme do hrnce, zalijeme marinádou a krátce povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Smetanu ušleháme dotuha se skořicí a troškou cukru. Ovoce vyndáme z marinády, rozdělíme na dezertní talířky a ozdobíme šlehačkou a sněhovými pusinkami.