Dacquoise s datlemi a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 46 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 106 g
 - Cholesterol 13.5 mg
 - Draslík 377.1 mg
 - Vláknina 10332.5 mg
 - Vitamín A 10332.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odložíme stranou několik ořechů a datlí, ostatní ořechy nasekáme nahrubo a datle pokrájíme na 1 cm velké kousky. Ořechy opražíme na pánvi do zlatova.
 - 
                                2
Dva plechy vyložíme pečicím papírem, na každém vyznačíme kruh o průměru 23 cm.
 - 
                                3
Z bílků vyšleháme pevný sníh, postupně zašleháváme cukr, až je sníh lesklý. Datle smícháme se 4 lžícemi sněhu, aby se jednotlivé kousky nelepily k sobě. Stěrkou lehce vmícháme do sněhu kakao, datle a ořechy.
 - 
                                4
Do každého kruhu dáme polovinu těsta a rozetřeme. Plechy vložíme do předehřáté trouby na 180°C, pečeme asi 15 minut. Plechy můžeme během pečení vyměnit, aby se pláty upekly stejně, pečeme, až jsou hnědé a křupavé, ale uvnitř vláčné. Hotové necháme 10 minut vychladnout, opatrně oddělíme papír a necháme zcela vychladnout.
 - 
                                5
Krém připravíme z cukru, másla, kakaa a horké kávy. Vše umixujeme na hladký máslový krém.
 - 
                                6
Jeden plát položíme na plochý podnos a potřeme krémem, zakryjeme ho druhým plátem, plochou stranou dolů, lehce přitiskneme. Zakryjeme a dáme do lednice aby krém dobře ztuhl. Před podáváním pocukrujeme,ozdobíme ořechy a datlemi.