Ledový vodní meloun
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 42 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 133 mg
 - Vláknina 945 mg
 - Vitamín A 945 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Meloun oloupeme, vyjmeme semínka, dužinu nakrájíme na kousky. V mixéru polovinu dužiny rozmixujeme s cukrem a citrónovou šťávou.
 - 
                                2
Směs vlijeme do nádoby na zamrazení. Zbytek melounu rozmixujeme, vmícháme do směsi. Nádobu zakryjeme a dáme na 2 hodiny do mrazáku, občas promícháme.
 - 
                                3
Částečne zmrazenou směs vlijeme do mixéru a mixujeme, až bude směs rozdrcená. Vrátíme zpět do nádoby, zakryjeme, dáme na 3 hodiny zmrazit.
 - 
                                4
Před podáváním necháme led stát přibližně 10 minut, aby trochu povolil. Lžící seškrábeme povrch, vytvoříme tak jemnou sněhovou strukturu. Servírujeme v miskách.