Jáhlová kaše s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 677 kcal
 - Sacharidy 92 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 246 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 52.4 mg
 - Draslík 248.4 mg
 - Vláknina 12680 mg
 - Vitamín A 12680 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1574.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve opláchneme jáhly a spaříme je ve vařící vodě. Potom je v hrnci zalijeme mlékem (mléko může být dle libosti kravské, sojové, kokosové, rýžové), osolíme, osladíme a vaříme doměkka, za stálého míchání, až kaše zhoustne. Hustotu kaše upravíme mlékem. Poté vmícháme máslo.
 - 
                                2
Kaši podáváme horkou, ozdobenou jahodami a oslazenou medem.
 - 
                                3
Na vrch můžeme dát lžíci kysané smetany.