Zmrzlinová omáčka k ovocnému salátu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 103 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 89 g
 - Cholesterol 61 mg
 - Draslík 916.8 mg
 - Vláknina 18609 mg
 - Vitamín A 18609 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 171.8 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr necháme na pánvi zkaramelizovat. Vmícháme máslo a ovesné vločky, krátce opražíme, přeložíme na talíř a necháme vychladnout. Pečlivě oloupeme pomeranče a grapefruit a nakrájíme je na menší kousky. Jablko omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec a dužinu pokrájíme na špalíčky. Kiwi oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jahody omyjeme, očistíme a podle velikosti je rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Ovoce promícháme s citronovou šťávou a medem. Zmrzlinu necháme povolit, přidáme lžíci medu a rychle promícháme. Přelijeme přes ovoce a posypeme opraženými vločkami.