Tmavý nugát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 794 kcal
 - Sacharidy 107 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 107 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 760.6 mg
 - Vláknina 21292 mg
 - Vitamín A 21292 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 16.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mandle a pistácie dobře opražíme. Cukr smícháme s 80 ml vody a glukózovým cukrem a uvedeme k varu.
 - 
                                2
Když teplota sirupu dosáhne 140 °C, přilijeme med a ohřejeme až na 143 °C. Poté hrnec přendáme do studené vodní lázně. Přimícháme sušené ovoce a promícháme.
 - 
                                3
Formu, vyloženou papírem na pečení, naplníme směsí, překryjeme vršek další vrstvou papíru a necháme zcela ztuhnout.
 - 
                                4
Poté turecký med pokrájíme na libovolně velké kousky.