Bílý čokoládový dort
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 63 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 194.2 mg
 - Draslík 150.5 mg
 - Vláknina 86.4 mg
 - Vitamín A 86.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vyšleháme máslo, cukr a celá, vejce do pěny elektrickým šlehačem.
 - 
                                2
Přimícháme prosátou mouku, prášek do pečiva, nastrouhanou čokoládu a maizenu. Po částech a zlehka přidáme směs a zamícháme do ušlehaného základu.
 - 
                                3
Hmotu nalijeme do připravené formy a stejnoměrně rozetřeme. Pečeme 35-40 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až je dort dobře propečený.
 - 
                                4
Obrátíme ho na drátěnou podložku a necháme vychladnout. Dort rozkrojíme a potřeme polovinou ušlehané šlehačky. Obě poloviny spojíme a šlehačkou potřeme i povrch. Zbytek šlehačky nastříkáme po okraji a po stranách.
 - 
                                5
Celý dort ozdobíme hoblinami z bílé čokolády.