Drobenkový švestkový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 773 kcal
 - Sacharidy 101 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 101 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 45 mg
 - Draslík 302.6 mg
 - Vláknina 9312.5 mg
 - Vitamín A 9312.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 43 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku prosijeme do mísy, přidáme cukr, máslo, sůl, vodu a hněteme, dokud nevznikne hladké těsto. Necháme ho chvíli odpočinout, poté rozválíme na tenko a vyložíme jím formu. Vložíme ji na 10 minut do lednice, na těsto dáme pečicí papír, poté pečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů přibližně 15 minut. Sundáme pečicí papír a pečeme dalších 5 minut. Necháme zchladnout.
 - 
                                2
Do hrnce vložíme rozpůlené a vypeckované švestky, 4 lžíce vody a 3 lžíce cukru. Vaříme pod pokličkou 5 minut. Smícháme maizenu se lžící vody, promícháme se švestkovou směsí a necháme povařit, dokud trochu nezhoustne.
 - 
                                3
Švestky položíme zakulacenou stranou na dno koláče. Smícháme ořechy, cukr a rozdělíme na ovoce. Pečeme 15 minut.
 - 
                                4
Necháme vychladnout a podáváme.