Jednoduchý jablečný kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 70 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 211.4 mg
 - Vláknina 13872.7 mg
 - Vitamín A 13872.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na čtvrtky. Ve vodě rozmícháme cukr, přidáme citronovou kůru, skořici a vanilku. Vložíme jablka, povaříme 10 - 15 minut.
 - 
                                2
Poté jablka rozdělíme do sklenic, nálev scedíme, zalijeme jím ovoce, zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 90 °C sterilujeme 30 minut. Po vychladnutí uložíme na temném, suchém místě.