Sirup z čerstvých malin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 685 kcal
 - Sacharidy 174 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 174 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 305 mg
 - Vláknina 26000 mg
 - Vitamín A 26000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.4 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralé maliny přebereme, očistíme a rozmačkáme. Vložíme do větší sklenice nebo nerezové nádoby a necháme cca 2 dny kvasit při pokojové teplotě. Mezitím několikrát promícháme.
 - 
                                2
Poté směs prolisujeme a scedíme přes plátno do čisté nádoby. Cukr nasypeme do kastrolu, zalijeme trochou šťávy, zahříváme a mícháme, dokud se nerozpustí. Přivedeme k varu, přilijeme zbylou šťávu a za stálého míchání opět zahřejeme k bodu varu. Přisypeme kyselinu citronovou a pěnu vzniklou na povrchu sebereme. Krátce povaříme, odstavíme, přecedíme přes plátno a po vychladnutí rozdělíme do sklenic.
 - 
                                3
Zavíčkujeme a uložíme na studeném a temném místě.