Mošt z čerstvých hrušek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 175 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 0 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 504.2 mg
 - Vláknina 30000 mg
 - Vitamín A 30000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralé hrušky důkladně omyjeme, odstraníme stopky a jadřince a dužinu rozdrtíme nebo nastrouháme. Ihned vylisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal.
 - 
                                2
Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přidáme kyselinu citronovou a promícháme.
 - 
                                3
Šťávu rozdělíme do lahví, zavíčkujeme a urovnáme je na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme v temné a suché místnosti.