Jablečné suflé
Suroviny
- 60 g Cukr třtinový
 - 300 g Jablka
 - 120 g Máslo čerstvé
 - 50 g Mouka pšeničná hrubá
 - 70 g Ořechy vlašské
 - 250 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 20 g Cukr vanilka
 - 20 g Cukr vanilka
 - 20 g Zmrzlina vanilková
 - 150 g Ovesné vločky
 - 3 ml Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Zázvor mletý
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 62 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 318.1 mg
 - Draslík 301.1 mg
 - Vláknina 8638.5 mg
 - Vitamín A 8638.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi na 50 g másla opražíme vločky, vsypeme cukr a ještě chvilku za stálého míchání pražíme. Stáhneme ze sporáku, necháme vychladnout.
 - 
                                2
Žloutky v misce utřeme s vanilkovým cukrem, medem, skořicí a citrónovou šťávou. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Vychladlé vločky smícháme se žloutkovou směsi, vmícháme tuhý sníh, nakonec přimícháme pomleté ořechy a oloupaná, na malé kousky nakrájená jablka.
 - 
                                3
Formičky na suflé vymažeme zbylým máslem, vysypeme hrubou moukou. Každou formičku naplníme do dvou třetin připravenou hmotou. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 180 stupňové teplotě 20 - 25 minut. Po upečení necháme mírně vychladnout ve formičkách, poté je vyklopíme na jednotlivé talíře.
 - 
                                4
Smetanu s medem, vanilkovým cukrem a jemně pomletým zázvorem šleháme na tuhou šlehačku. Připravené suflé na talířcích ozdobíme zázvorovou šlehačkou, ke každé porci na talíř položíme po jednom kopečku vanilkové zmrzliny. Porce ozdobíme mátou a podáváme.