Sladké tyčky s amoniem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 50 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 20.1 mg
 - Vláknina 2230.3 mg
 - Vitamín A 2230.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dva plechy vyložíme pečicím papírem, tyčky budeme péci v troubě předehřáté na 140 °C.
 - 
                                2
Do mísy prosejeme 250 g mouky (zbylou odložíme na posypání válu), přimícháme sůl a amonium. V další míse ušleháme mixerem do pěny cukr s vejci a vanilkovým cukrem. Do vzniklého krému přimícháme moučnou směs a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Přikryjeme fólií a necháme 120 minut do chladničky.
 - 
                                3
Na pomoučeném vále vyválíme obdélník, nařežeme ostrým nožem proužky, které rozložíme na plechy a necháme přes noc sušit.
 - 
                                4
V předehřáté troubě tyčky pečeme asi 30 – 35 minut, až budou bledozlaté. Upečené tyčky necháme na mřížce vychladnout.