Domácí ovocné knedlíky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 751 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 46 g
- Sodík 228 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 109.1 mg
- Draslík 211.8 mg
- Vláknina 6960 mg
- Vitamín A 6960 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 55.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do polohrubé mouky nadrobíme tučný tvaroh, přidáme vejce a vše zpracujeme do měkkého, vláčného těsta, které se nelepí na ruce. 
- 
                                2Těsto rozválíme na tenké pláty a rozkrájíme na čtverce. Do každého čtverce vložíme jahodu obalenou v cukru krupici, zabalíme a vyválíme to tvaru knedlíku. 
- 
                                3Knedlíky vhodíme do osolené vroucí vody, když vyplavou na hladinu, stáhneme plamen a lehce vaříme, přibližně 8 minut. 
- 
                                4Hotové knedlíky vyjmeme drátěnou sběračkou z vody, posypeme moučkovým cukrem a polijeme rozehřátým máslem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        